Forskning og formidling for psykologer

kr.5,000.00

Dette kursus er udviklet med udgangspunkt i Dansk Psykologforenings krav til specialistuddannelsen for psykologer. Formålet med kurset er at udruste deltagerne med omfattende viden og færdigheder inden for forskningsmetodologi, og for at hjælpe kursister trygt igennem opgaveskrivningen, som er en del af modulet. Formålet med kurset er at give deltagerne viden og færdigheder til kritisk…

30 på lager

Beskrivelse

Forskning og formidling for psykologer

 

 

Kort om kurset: Forskning og formidling for psykologer

Dette kursus Forskning og formidling for psykologer er udviklet med udgangspunkt i Dansk Psykologforenings krav til specialistuddannelsen for psykologer. Formålet med kurset er at udruste deltagerne med omfattende viden og færdigheder inden for forskningsmetodologi, og for at hjælpe kursister trygt igennem opgaveskrivningen, som er en del af modulet. Formålet med kurset er at give deltagerne viden og færdigheder til kritisk at evaluere, designe og gennemføre empiriske undersøgelser, samt skærpe evnen til at formidle forskningsfund.

 

Kursets indhold

Deltagerne vil blive klogere på følgende:
– Forståelse af forskellige forskningsmetoder og forskningsdesign.
– Analyse og kritisk læsning af videnskabelige artikler.
– Etiske retningslinjer og overvejelser i forskning.
– Formulere præcise forskningsspørgsmål.
– Vælge relevante psykologiske test/undersøgelsesmetoder.
– Udforme en forskningsprotokol for et konkret forskningsprojekt.
– Træning i systematisk litteratursøgning for at opnå relevante og opdaterede ressourcer.
– Praktisk indsigt i effektive dataindsamlingsmetoder og rekrutteringsstrategier.
– Anvendelse af forskningsresultater til at informere og forbedre klinisk praksis.

Datoer og Deltagelse: 

Kursus: 26., 27. og 28. august 2024, kl. 9-16 alle dage.

 

Produktudvikling

For at gennemføre modulet på specialistuddannelsen er det et krav at deltageren udarbejder et produkt (artikel, bogkapitel, fagligt oplæg eller opgave) godkendt af undervisere eller andre med Ph.d. i psykologi.
Deltagere har mulighed for at arbejde med produktet før, under eller efter den teoretiske del af kurset.
Deltagerne har frit mulighed for at til- eller fravælge vejledning hos underviser, samt til- eller fravælge at underviser godkender deres opgave. Kurset købes hos GRO Psykologpraksis og vejledning og godkendelse af opgave købes direkte hos underviser.

 

Ved køb af vejledning og/eller godkendelse af produkt, kontakt da Morten Hvenegaard enten inden, under eller efter opstart på kurset.

Morten kan kontaktes på mailen her: mortenhvenegaard@gmail.com

 

Undervisningsmetode

Undervisningsmetoden omfatter en dynamisk kombination af inspirerende oplæg, praktiske øvelser og givende gruppearbejde. Vi tror på, at denne mangfoldige tilgang skaber en engagerende læringsoplevelse, hvor deltagerne kan fordybe sig i stoffet på forskellige måder.

Underviser

Morten Hvenegaard er psykolog og Ph.d.. Morten arbejder med og forsker i emner indenfor klinisk psykolog og psykoterapi. Morten er forfatter på en lang række forskningsartikler og er medforfatter på ‘Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression – manual til gruppeterapi’. Morten har tidligere været ansat ved Københavns universitet, hvor han også har undervist i både teori og metodefag. Morten er meget optaget af god forskningspraksis og at vi husker at læse forskningsartikler med en kritisk analyserende tilgang.

Alle dage afholdes fra kl. 9:00 til kl. 16:00 i Odense på Grønløkkevej 8, 5000 Odense. Beliggende 20 minutters gang fra Odense Banegård med gode parkeringsmuligheder.

Der vil være mulighed for online deltagelse for deltagere langvejs fra, såsom Færøerne eller Grønland. Vi anerkender, at online deltagelse ikke fuldt ud matcher oplevelsen ved fysisk nærvær, men tilbyder denne mulighed for fleksibilitet.

Vores erfaringer med hybridkurser har vist, at deltagere, der har mulighed for at deltage ved fysisk fremmøde, skaber de bedste læringsoplevelser for den enkelte og fællesskabet. Derfor anbefaler vi alle der har mulighed for det, at deltage via fremmøde. Vi har samtidigt gode erfaringer med at facilitere hybrid deltagelse, for de kursister, der er nødsaget til at deltage på denne måde.

 

Læs om vores andre specialistkurser HER! 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Forskning og formidling for psykologer”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *