Nurture and Play

nurture & play

  • LU

Kort om Nurture and Play kursus med Saara Salo

Er du en professionel, der arbejder med at styrke forældre-barn relationer? “Nurture and Play” (NaP) er et skræddersyet kursus, designet til at udstyre dig med effektive teknikker fra Theraplay og mentaliseringsteori.

NaP er en korttidsintervention, der fokuserer på legende og praksisorienterede sessioner, og som tilbyder en let tilgængelig tilgang til arbejdet med forældre-barn samspil.

Ved at deltage i “Nurture and Play kursus med Saara Salo” vil du ikke blot forbedre dine færdigheder inden for forældre-barn samspil, men også blive certificeret i NaP-metoden.





Formålet med “Nurture and Play” (NaP) er at kursisten lære at:

  • At styrke forældres evne til at sætte klare grænser, skabe et godt miljø for barnet, og støtte barnets selvstændighed ved hjælp af leg tilpasset barnets udviklingsniveau.
  • At styrke forældres evne til at engagere barnet i samspillet, med særlig opmærksomhed på barnets følelsesmæssige tilstand.
  • At styrke forældres evne til at opfylde barnets behov for opmærksomhed, trøst og omsorg.
  • At styrke forældres evne til at hjælpe barnet med at reagere på omsorgspersonens kommunikation.
  • At styrke forældres evne til at øge forståelsen af barnets behov og følelser, og dermed styrke relationen mellem forældre og barn.


Nurture and play interventionen kan målrettes: 

  • en enkelt forældre-barn dyade
  • hele familie-systemet
  • en gruppe af forældre
  • en gruppe af pædagoger eller terapeuter
  • kan anvendes både i graviditet og til barnet er 9 år


Anvendelse i praksis:

NaP er designet som en nem og tilgængelig forebyggende metode for sundhedsprofessionelle. Denne fleksible tilgang kan bruges i mange forskellige situationer og kontekster, herunder hjemmebesøg og kliniske interventioner. NaP kan også integreres med andre metoder i arbejdet med forældre og børn, eller anvendes som en selvstændig korttidsintervention. Normalt tilbydes der mellem 4 og 8 sessioner.

Læringsmålene for NaP kurset:

  • At få en grundig forståelse af den teoretiske baggrund for interventionen, herunder de relevante dele af tilknytningsteori, mentaliseringsteori og teorien om emotionel tilgængelighed.
  • At blive fortrolig med den empiriske evidens for NaP-interventionen, herunder resultater fra randomiserede kontrollerede forsøg (RCT) med gravide mødre med depression (Salo et al., 2020; Salo & Poutiainen, 2015).
  • At lære, hvordan vurderingsfasen med NaP-interviewet, skal tilgås og gennemføres.
  • At forstå, hvordan NaP anvendes i praksis, herunder legesessioner og refleksiv videofeedback.

Kursets opbygning

Kurset strækker sig over 4 hele dage samt 2 halve dage.

Den første del af kurset foregår i Odense og består af 2 dage. Efter denne del opfordres du til at starte med at arbejde med NaP, da anden del af kurset vil have en supervisionspræget form.

For at modtage dit NaP-certificering skal du kunne præsentere 2 videooptagelser, der viser eksempler fra dit eget arbejde med NaP. Dette kan enten ske i anden del af kurset eller på det halve supervisionsdage.

Praktisk:

Del 1: 23. – 24. september 2025, kl. 10-17 første dag og 9-14 anden dag – Undervisningen foregår i Odense.

Del 2: 4.-5. november 2025, kl. 9-16 begge dage – undervisningen foregår online

Supervision – Online: 15. december og 12. januar kl. 9-12
Adresse: Grønløkkevej 8, 5000 Odense. 20 minutter til fods fra Odense banegård og med gode parkeringsmuligheder lige udenfor døren. 

Forplejning: Der vil være forplejning i form af frokost, te og kaffe på del 2 af uddannelsen. 

Målgruppe: Psykologer, familieterapeuter, sundhedsplejersker og alle andre der arbejder med forældre-barn sammenspil.

Deltagerantal: Max 30 personer

Psykologernes specialistuddannelse: Kursets indhold er godkendt på specialistuddannelsen, men vi er ikke sikre på at vi kan få nok psykologtilmeldinger til at vi overholder reglen om, at der skal være 75 % psykologer. Derfor kan du kontakte os på kaja@gropsykolog.dk for at tilmelde dig med forbehold for godkendelse.

Pris: 10.000 DKK. inkl. moms.

Sprog: Undervisningen foregår på engelsk. Deltagere skal kunne forstå engelsk, men behøver ikke at kunne tale engelsk. Det er muligt at få spørgsmål og kommentarer oversat.

Kursusbevis: Du vil modtage et kursusbevis hvis du er fremmødt og aktiv til 90 % af undervisningen.

Forberedelse: Vi vil forud for kurset anbefale at læse nogle artikler.

Underviser: Saara Salo (Finland):

Saara Salo er en passioneret og erfaren underviser inden for psykologi og terapi. Med en imponerende baggrund som Ph.d., autoriseret klinisk psykolog og terapeut specialiseret i EFT-terapi for familier og par samt forældre-spædbarnspsykoterapi, bringer hun en unik ekspertise til kurset.

Saara er også Theraplay træner og supervisor samt i MBT-F (Mentaliseringsbaseret Behandling for Familier). Hendes dygtighed og dedikation afspejles i hendes nuværende rolle som seniorforsker ved Helsinki Universitet.

Gå ikke glip af chancen for at lære fra en dygtig underviser, der ikke kun bringer teoretisk viden, men også praktisk erfaring og passion for sit arbejde.

Købsbetingelser: 
Når du har tilmeldt og betalt for kurset, er tilmelding bindende. Penge betales ikke retur hvis du som deltager aflyser din deltagelse. Du kan efter aftale sælge din kursusplads videre, såfremt det er til afstemt målgruppe.

Fagartikel:

The effectiveness of Nurture and Play: a mentalisation-based parenting group intervention for prenatally depressed mothers (pilkeklinikka.com)